Enginarın kararması, oksidasyon nedeniyle olur. Enginarın kesildikten sonra kararmasını engellemek için bazı basit yöntemler kullanabilirsiniz. İşte enginarın beyazlatılması için uygulayabileceğiniz yöntemler:
1. Limon Suyu Kullanmak
- Limon suyu, enginarın kararmasını önlemek için en yaygın ve etkili yöntemdir. Enginarları hazırladıktan sonra, bir miktar limon suyu eklemek, oksidasyonu engeller.
- Yapmanız gereken: Enginarları temizledikten sonra, doğradığınız enginarların üzerine limon suyu sıkın veya bir limon dilimiyle tüm yüzeylerini silin. Eğer enginarları suda bekletiyorsanız, suyun içine limon suyu ekleyebilirsiniz.
2. Sirkeli Su Kullanmak
- Sirke, asidik yapısı sayesinde enginarın kararmasını engelleyebilir. Bir kaba su koyun ve içine birkaç yemek kaşığı sirke ekleyin. Enginarları bu suda bekleterek kararmasını önleyebilirsiniz.
- Yapmanız gereken: Enginarları doğrayıp, sirke eklenmiş suya yerleştirin. 10-15 dakika bekletmek yeterli olacaktır.
3. Asidik Sıvı Kullanmak
- Enginarları portakal suyu, elma sirkesi veya limonlu su gibi asidik sıvılarda bekletmek de kararmayı engeller.
- Yapmanız gereken: Enginarları doğradıktan sonra, bir kaba portakal suyu ya da elma sirkesi ekleyin ve enginarları bu sıvılarda bekletin.
4. Soğuk Suya Koymak
- Enginarı doğradıktan sonra soğuk suya koymak da bir yöntemdir. Ancak, bu yöntemi kullanırken suyun içine limon suyu veya sirke eklemek daha etkili olur.
- Yapmanız gereken: Enginarları doğradıktan sonra soğuk suya koyun ve birkaç dakika bekletin.
5. Doğrudan Pişirmek
- Eğer enginarı hemen pişirecekseniz, kararmayı önlemek için doğradıktan sonra enginarları direkt pişirme işlemine alabilirsiniz. Pişirme sırasında enginarlar kararmaz, aksine lezzetleri daha da artar.
İpucu:
Enginarı kararmadan hazırlamak için, en iyi yöntemlerden biri limonlu su kullanmak ve enginarları hemen pişirmektir. Eğer enginarları bir süre bekletmeniz gerekiyorsa, yukarıdaki yöntemlerden birini uygulamanız gerekecektir.
Bu yöntemler sayesinde enginarlarınız taze ve beyaz kalacak, kararmadan sofranıza lezzet katacaktır!
- You must login to post comments
Please login first to submit.