İletişim No: 0549 654 96 97

3000 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO…

Enginar nasıl pişirilir?

0
0

Enginar pişirmenin birkaç farklı yöntemi vardır, işte bazı popüler pişirme yöntemleri:

1. Haşlama (En Yaygın Yöntem)

  • Malzemeler: Enginar, su, limon, tuz
  • Yapılışı:
    1. Enginarları dış yapraklardan temizleyin ve tüylü kısmı varsa çıkarın.
    2. Bir tencereye enginarları yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    3. Suyun içine bir limon dilimi ve tuz ekleyin. Enginarların kararmaması için limon kullanmak faydalıdır.
    4. Tencerenin kapağını kapatın ve 25-30 dakika kadar orta ateşte enginarları haşlayın. Enginarlar yumuşadığında pişmiş demektir.

2. Fırınlama

  • Malzemeler: Enginar, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yapılışı:
    1. Enginarları dış yapraklardan temizleyip saplarını kesin.
    2. Enginarların iç kısmını hafifçe oyup, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırarak hazırladığınız sosu enginarların içine doldurun.
    3. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz enginarları 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
    4. Fırından çıkarmadan önce zeytinyağı ve limonla tekrar soslayabilirsiniz.

3. Soteleme

  • Malzemeler: Enginar, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, limon
  • Yapılışı:
    1. Enginarları temizledikten sonra ince dilimler halinde kesin.
    2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış sarımsağı ekleyin ve hafifçe kavurun.
    3. Enginar dilimlerini ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    4. Enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte soteleyin.
    5. Servis öncesinde üzerine limon suyu sıkabilirsiniz.

4. Enginar Dolması

  • Malzemeler: Enginar, zeytinyağı, pirinç, soğan, dereotu, tuz, karabiber
  • Yapılışı:
    1. Enginarların iç kısmını temizleyin ve ortasına küçük bir boşluk açın.
    2. İç harç için zeytinyağında doğranmış soğanı kavurun, üzerine yıkanmış pirinci ekleyin.
    3. Baharatlar ve dereotu ile tatlandırın.
    4. Harcı enginarların içine doldurun, enginarları tencereye yerleştirin.
    5. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Her yöntem enginarın doğal lezzetini ön plana çıkarır, sadece pişirme tarzına göre farklı tatlar elde edebilirsiniz.

  • You must to post comments
Showing 0 results
Your Answer

Please first to submit.

Ücretsiz Kargo İmkanı

En üstte belirlenen tutar üstüne ücretsiz kargo imkanı

Hasarlı Üründe Telafi

Kargo tarafından oluşan hasarlara, özel hizmet

Canlı Destek

Değerli müşterilerimize kesintisiz canlı destek imkanı

100% GÜVENLİ ÖDEME

Havale / EFT / MasterCard / Visa

× Whatsapp İletişim Tıkla