Enginarın pişme süresi, pişirme yöntemine ve enginarın büyüklüğüne göre değişir. Ancak genel olarak enginar pişirme süreleri şu şekildedir:
1. Haşlama:
Süre: 25-35 dakika
Enginarları temizleyip, saplarını kesip, tuzlu suda kaynatmaya başlayın. Yumuşayana kadar, yaklaşık 25-35 dakika kadar haşlamanız gerekebilir. Haşlandığında, enginarın dış yaprakları kolayca çıkarılabilir ve iç kısmı yumuşamış olur.
2. Zeytinyağlı Enginar (Tencere Pişirme):
Süre: 35-45 dakika
Zeytinyağlı enginarı pişirirken enginarları tencereye yerleştirip, üzerine su, limon ve zeytinyağı ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35-45 dakika pişirebilirsiniz. Enginarlar tamamen yumuşadığında, yemek hazır olacaktır.
3. Fırında Pişirme:
Süre: 30-45 dakika (180°C’de)
Fırında pişirilecekse, enginarları önceden haşlamak daha iyi sonuç verir. Enginarları, zeytinyağı, limon ve baharatlarla karıştırıp, 180°C’de fırında 30-45 dakika kadar pişirebilirsiniz.
4. Soteleme:
Süre: 10-15 dakika
Soteleme yönteminde enginarları doğrayıp, zeytinyağı ve baharatlarla tavada 10-15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Pişirme süresi enginarın boyutuna ve kullandığınız pişirme tekniğine bağlı olarak biraz değişebilir, ancak enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- You must login to post comments
Please login first to submit.