Enginar dolması, genellikle 30-40 dakika arasında pişer, ancak bu süre kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre biraz değişebilir. İşte bir örnek tarifle pişirme süresi hakkında bilgi:
Enginar Dolması Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 limon (suyu)
- Dereotu, tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
- Enginarları Hazırlayın: Enginarların dış yapraklarını temizleyin, saplarını kesin ve iç kısmını hafifçe oyup temizleyin.
- İç Harcı Hazırlayın: Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Üzerine baharatları ve doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı suyu ekleyip, pirinçler biraz şişene kadar pişirin.
- Dolmayı Yapın: Hazırladığınız harcı enginarların içine doldurun. Enginarları bir tencereye yerleştirin.
- Pişirme: Üzerine biraz daha zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, enginarların yumuşaması için kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.
Pişme süresi enginarların büyüklüğüne ve tencerenin tipine göre değişebilir, o yüzden enginarlar yumuşayana kadar pişirmekte fayda var. Servis yapmadan önce sıcak olarak sunabilirsiniz.
- You must login to post comments
Your Answer
Please login first to submit.